Голям пожар избухна тази нощ в лагера за мигранти Вати на

...
Голям пожар избухна тази нощ в лагера за мигранти Вати на
Коментари Харесай

Пожар в мигрантски лагер на остров Самос

Голям пожар избухна тази нощ в лагера за мигранти Вати на гръцкия остров Самос, оповестиха чиновници в лагера, предава БГНЕС.

Във ``Вати`` са настанени 300 души, които чакат трансфер през днешния ден в нов лагер от затворен вид, който бе открит този уикенд от министъра на миграцията Нотис Митарачи.

Докато огънят към момента гореше, кметът на Самос Гиргос Станцос съобщи пред Агенция Франс Прес, че мястото е напълно евакуирано.  Пожарникарите, употребяващи пет машини, са се справили с огъня, който съгласно миграционното министерство късно тази нощ е бил овладян. ``Няма заплаха за тези, които към момента са там, тъй като пожарът е избухнал в изоставени навеси в западната част на лагера``, се споделя в известие на министерството.

В лагера, който трябваше да бъде затворен в края на месеца, са настанени 300 души, които чакат прекачване в нов лагер от ``затворен тип``, открит този уикенд от министъра на миграцията Нотис Митарачи.Новото оборудване в Самос, намерено в събота, е първият от пет такива лагера, против които стачкуват правозащитници, които настояват, че строгите ограничения за достъп са прекомерно рестриктивни. Двойна ограда от бодлива тел обкръжава лагера от 12 000 квадратни метра, в който са конфигурирани камери за наблюдаване, рентгенови скенери и магнитни порти.

Той също по този начин включва център за задържане на мигранти, чиито молби за леговище са отхвърлени и които би трябвало да бъдат изпратени назад в Турция.

Преди година пренаселеният лагер в Мория, на близкия гръцки остров Лесбос избухна в пламъци, погубен в два пожара, които бързо оставиха 13 000 бежанци без заслон за няколко дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР